ကဖင္းဓါတ္သည္ အမ်ိဳးသမီး (၈၀)ရာ
ခိုင္ႏႈန္း၌ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေရာက္သည့္
အခါ အပူပ်ံျခင္း၊ ညဘက္ေခၽြးထြက္ျခင္း
တို႔ကိုပိုမိုဆိုးရြားေစေၾကာင္း ေလ့လာ
မႈတစ္ခုအရသိရသည္။


ကဖင္းဓါတ္ေသာက္သံုးမႈကန္႔သတ္ျခင္းျဖင့္ ေသြးဆံုးၿပီးအမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္အပူပ်ံျခင္း၊ ညဘက္ေခၽြးထြက္ျခင္းတို႔ သက္သာေစမည္ျဖစ္ ေၾကာင္းသုေတသီမ်ားကဆိုသည္။


ကဖင္းသည္ ခႏၶာကိုယ္ကို လံႈ႕ ေဆာ္ေပးသည့္ ဓါတ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ေကာ္ဖီ၊ေဆး၀ါး၊ ေခ်ာကလက္တို႔တြင္ ပါ၀င္ေလ့ရွိကာ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေရာက္ ေနသည့္အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ အာနိသင္အမ်ိဳးမ်ိဳး သက္ေရာက္ႏိုင္သည္။
၂၀၀၅ခုႏွစ္မွ ၂၀၁၁ ခုႏွစ္ အတြင္းေသြးဆံုးၿပီးအမ်ိဳးသမီး (၁၈၀၀)ဦးကိုစုေဆာင္း ေလ့လာမႈ မ်ားျပဳလုပ္ခဲ့သည္။ အေမရိကန္လူမ်ိဳး (၈၅)ရာခိုင္ႏႈန္း ကဖင္းဓါတ္ကိုပံုစံ အမ်ိဳးမ်ိဳးႏွင့္ ေန႔စဥ္စားသံုးလ်က္ရွိ ေသာေၾကာင့္ သုေတသီ Stephanie Faubion ႏွင့္အဖြဲ႕က ေသြးဆံုးကိုင္ ေ၀ဒနာမ်ားအေပၚ ကဖင္းဓါတ္ ၏သက္ေရာက္မႈကို ေလ့လာခဲ့ၾကသည္။
ယခင္ သုေတသနမ်ားအရ ကဖင္းဓါတ္ ေကာင္းက်ိဳးဆိုးက်ိဳးမ်ား ေရာေထြးလ်က္ရွိေသာ္လည္း ယခု ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားတြင္ ကဖင္းဓါတ္သည္ ေသြးဆံုးကိုင္ေ၀ဒနာမ်ားကို ပိုမိုဆိုး ရြားေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။၀တ္ဆင္ရ၊ ခၽြတ္ရလြယ္ကူသည့္ အ၀တ္အစားမ်ားႏွင့္ စိုထိုင္း ဆထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္သည့္ အိပ္ရာတြင္အိပ္ျခင္း၊ အပူပ်ံျခင္းႏွင့္ ညေခၽြးထြက္ျခင္းမ်ားကိုသက္သာေစမည့္္ အစီအမံမ်ားျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္ ေသြးဆံုးကိုင္ေ၀ဒနာမ်ားကို သက္သာေစမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားကအႀကံျပဳထားသည္။
အမ်ိဳးသမီးတစ္ဦးသည္ အသက္ (၄၅)ႏွစ္ မွ (၅၅)ႏွစ္ၾကားအရြယ္တြင္ ေသြးဆံုးေလ့ရွိသည္။

ေဇာ္ကို
Health Updates

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arakan Media Group

Popular Posts

Blog Archive